موجود

تخم ریحان

150 تومان180 تومان برحسب وزن

پاک کردن
Product Price
شناسه محصول: نامعلوم دسته:

توضیحات

خواص و  کاربرد دارویی تخم ریحان

 

تخم ریحان از جمله مواد غذایی است که باید در رژیم غذایی سالم خود در نظر بگیرید. چراکه خواص تخم ریحان، آن را به یک منبع غذایی کامل از مواد مغذی تبدیل کرده است. همچنین فیبر فراوان در دانه ریحان، در انواع رژیم لاغری بسیار موثر است. مطمئن باشید پس از خواندن این مطلب از طرفداران این دانه مغذی خواهید شد.

ارزش غذایی تخم ریحان
انرژی ۴۶۱.۵ کیلوکالری
کربوهیدرات ۵۳.۸ گرم
پروتئین ۱۵.۴ گرم
چربی کل ۱۹.۲ گرم
کلسترول – میلی گرم
فیبر خوراکی ۵۳.۸ گرم

ویتامین تخم شربتی

  • از مهمترین خواص تخم ریحان در طب سنتی استفاده از تاثیر تسکین دهنده این ماده بر روی بدن است. مصرف نوشیدنی های حاوی این دانه به درمان خانگی استرس، سر درد و افسردگی کمک می‌کند.
  • تخم ریحان دارای مواد آنتی اکسیدان است و از این رو به مقابله و پیشگیری از سرطان کمک قابل توجهی می‌کند.
  • تخم ریحان دارای خاصیت ضد التهابی و مسکن است و مصرف آن برای بیمارن مبتلا به آرتروز و دردهای مفصلی مفید می‌باشد.
  • از خواص بذر ریحان کمک به سلامت قلب است. دانههای ریحان حاوی عنصر منیزیم می‌باشند که به فعالیت و عمکرد عضلات قلب کمک می‌کند. همچنین این دانه ها از ایجاد پلاک خونی در رگ‌های خونی پیشگیری می‌کند و در نتیجه خطر بروز سکته قلبی را کاهش می‌دهد.
  • از دیگر خواص تخم ریحان خاصیت مدر بودن آن است. ار این رو مصرف آن به عملکرد کلیهها کمک کرده و همزمان باعث دفع سموم و مواد زاید از بدن می‌شود.
  • تخم ریحان دارای خاصیت آنتی باکتریال است و از آن میتوان برای کمک به درمان عفونتهای پوستی و زخم ها کمک کرد. به این منظور میتوانید از خمیر تهیه شده از دانههای ریحان به صورت موضعی استفاده کنید.
  • مصرف دم کرده دانه ریحان برای درمان ورم کلیه و ترشحات زنانه (ترشحات واژن) در طب سنتی بکار می رود.
  • جویدن تخم ریحان به کاهش سوزش ناشی از زخم و آفت دهان کمک می‌کند و استفاده از آن از عفونتهای حفره دهانی پیشگیری می‌کند.
  • در طب سنتی از خواص تخم ریحان برای کاهش علایم سرماخوردگی، آنفولانزا و سرفه استفاده می‌شود.
  • دانه های ریحان برای درمان اسهال مفید هستند. به این منظور مقداری از آن را با صمغ عربی کوبیده و مصرف نمایید.
  • مصرف دانه های ریحان به رفع برخی مشکلات گوارشی کمک می‌کند و از بروز نفخ و یبوست پیشگیری می‌کند.
  • مصرف تخم ریحان برای زنان و دختران بسیار مفید است. این دانههای ریز و کوچک به دلیل داشتن آهن از بروز کم خونی و کاهش سطح هموگلوبین خون پیشگیری می‌کند.

فواید تخم ریحان

  • از خواص تخم ریحان می‌توان اشاره کرد که دانه ریحان منبع مناسبی برای تامین مواد معدنی مورد نیاز بدن است. براساس تحقیقات انجام شده روزانه استفاده یک قاشق غذاخوری (۱۳ گرم) تخم ریحان باعث تامین ۱۵ درصد کلسیم مورد نیاز روزانه و ۱۰ درصد منیزیم و آهن بدن می‌شود.
  • از دیگر خواص تخم ریحان داشتن فیبر بالاست که به سلامت دستگاه گوارش کمک کرده و باعث احساس سیری در شما می‌شود. به همین دلیل است که توصیه می‌شود در رژیم غذایی از تخم ریحان استفاده شود. در واقع تخم ریحان دارای خاصیت لاغری است و خوردن آن باعث می‌شود حجم بیشتر معده اشغال شده و میل به پرخوری کاهش یابد.
  • رفع تشنگی و گرمازدگی از خواص تخم ریحان است و اغلب در تابستان همراه با آب یا آبمیوه برای کم کردن حرارت بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر به دنبال یک نوشیدنی خنک و فوق‌العاده برای روز‌های گرم تابستان هستید، طرز تهیه شربت تخم ریحان را از دست ندهید.
  • از دانه ریحان برای معده درد و درمان اسید معده هم بهره می‌گیرند. به این دلیل که دانه‌های ریحان لعاب‌دار و دارای آب هستند خوردن آن‌ها هنگام سوزش معده باعث تسلی و آرامش درد معده می‌شود.
  • یکی از مهم‌ترین خواص دانه ریحان تنظیم قند خون است. در افراد دارای دیابت نوع ۲، تخم ریحان تبدیل شدن کربوهیدرات به گلوکز را کنترل کرده و متابولیسم بدن را کاهش می‌دهد. شما می‌توانید تخم ریحان را در یک لیوان شیر خیسانده و صبح به عنوان یک صبحانه مغذی میل کنید. اگر افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بعد از هر وعده غذایی ۱۰ گرم دانه ریحان به همراه آب به مدت یک ماه مصرف کنند، در پایان ماه قند خونشان ۱۷ درصد نسبت به ابتدای ماه کاهش خواهد داشت.
  • ثابت شده دانه ریحان خاصیت آنتی‌اسپاسم دارد، یعنی هنگام سرماخوردگی و آنفولانزا که عضلات دچار اسپاسم و گرفتگی می‌شوند با آرام کردن عضلات و خارج کردن آن‌ها از حالت گرفتگی به بهبود بیماری کمک می‌کند.
  • یکی دیگر از خواص تخم ریحان بهبود و درمان پوست و مو است. دانه‌های له شده ریحان همراه با شیر نارگیل را می‌توان بر روی محل ملتهب پوست قرار داد تا التهاب را کاهش داده و به التیام سریع‌تر آن کمک کند. از دانه ریحان برای درمان بیماری‌های پوستی مثل اگزما نیز استفاده می‌شود.
  • خوردن دانه ریحان همچنین سبب افزایش تولید کلوژن خون شده که در بازسازی و ترمیم پوست عنصر اصلی است. از دیگر دلایل استفاده از دانه ریحان می‌توان به تاثیرات مثبتی که بر روی مو‌ها می‌گذارد، اشاره کرد. دانه ریحان با داشتن کلسیم، منیزیم و آهن به سلامت مو‌ها و درخشان‌تر شدن آ‌ن‌ها کمک کرده و مانع شکنندگی آن‌ها می‌شود.
  • از مهم‌ترین موارد مصرف دانه ریحان در طب سنتی استفاده از آن برای تسکین درد‌ها و التهابات بدن است. مصرف دانه ریحان به رفع استرس و درمان سردرد و افسردگی کمک می‌کند.
  • در طب سنتی از دانه ریحان به صورت دم شده برای التیام ورم کلیه و ترشحات زنانه استفاده می‌شده که البته اکنون هم کاربرد دارد.

مضرات استفاده از تخم ریحان

همان‌طور که در متن بالا خواص تخم ریحان و فواید آن ذکر شد بهتر است به مضرات آن هم اشاره کنیم که توجه به این موارد ضروری است.

مصرف دانه ریحان در هنگام بارداری و شیردهی توصیه نمی‌شود، چون باعث کاهش بسیار زیاد استروژن شده و سبب تحریک قاعدگی می‌شود. از این رو ممکن است عوارض و اثرات جانبی روی جنین و مادر داشته باشد.

اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید حتما برای مصرف تخم ریحان با پزشک خود مشورت کنید تا از عوارض جانبی که ممکن است در اثر مصرف همزمان دارو‌ها با تخم ریحان پیش آید مطمئن شوید.

مصرف زیاد تخم ریحان باعث کاهش فشار خون می‌شود. بنابراین، افرادی که فشار خون پایینی دارند از تخم ریحان استفاده نکنند.
مصرف تخم ریحان برای نوزادان، کودکان و افراد سالخورده توصیه نمی‌شود، چون باعث انسداد گلو شده و احتمال خفگی را بالا می‌برد.

روش مصرف تخم ریحان

تخم ریحان باید به گونه‌ای مصرقف شود که در زمان مصرف، خواص آن از بین نرود. توجه به این نکات می‌تواند به شما کمک کند تا بیشترین استفاده را از خواص تخم ریحان ببرید.

یکی از متداول‌ترین و رایج‌ترین شیوه‌های مصرف تخم ریحان خیساندن تخم ریحان در آب است که در این صورت لعاب‌دار شده و به حالت نرم و پفکی تبدیل می‌شود. توصیه می‌شود تخم ریحان از شب در آب خیسانده شود تا به طور کامل متورم شده و در صبح مصرف شود. دستور استفاده از تخم ریحان در آب هم این گونه است که به ازای هر قاشق غذاخوری تخم ریحان، یک لیوان اب مورد نیاز است.

روش غوطه‌ور کردن دانه‌های ریحان در آب تنها روش مصرف آن نیست و و از تخم ریحان می‌توان در دسر‌ها یا همراه با بستنی استفاده کرد. تخم ریحان به صورت خشک نیز در انواع سالاد‌ها و ماست‌ها استفاده می‌شود. دانه ریحان را می‌توان به جای آب در شیر یا آبمیوه نیز غوطه‌ور کرد.

اما یکی از بهترین روش‌ها برای مصرف تخم ریحان به خصوص در فصل تابستان شربت تخم ریحان است. این شربت دارای فواید بی‌شماری است که از آن‌ها می‌توان به رفع بی‌حالی و تشنگی، رفع گرما زدگی، درمان معده درد، درمان سرماخوردگی و آنفولانزا اشاره کرد.

اطلاعات بیشتر

کیفیت محصول

,

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “تخم ریحان”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.