توضیحات
سویق چیست؟
سویق یک روش طبخ نباتات به خصوص غلات و حبوبات است که کیفیت مواد غذایی را تا بالاترین حد ممکن نگهداری میکند. در این روش آرد ماده غذایی تفت داده میشود. بیان تفاوت بین سویق نخود و آرد نخودچی این برتری را واضحتر نشان میدهد. برای تهیه آرد نخودچی باید ابتدا نخود را چند مرحله خیساند یا پخت و آب آن را تخلیه کرد و سپس آن را تفت داد و آسیاب کرد. در فرآیند پخت با آب، ارزش غذایی ماده جامد در آب تخلیه میشود. این اتفاق در فرآوردههای حیوانی حدود ۵۰ درصد است. به همین دلیل ارزش گوشت و آبگوشت تقریبا با هم برابر است. اما در فرآوردههای گیاهی درصد بالایی از ارزش غذایی در آب مطبوخ تخلیه میشود. از این رو است که در بسیاری از روشهای تجویز دارو از عصاره جوشانده فرآوردههای گیاهی استفاده میشود. در تهیه نخودچی نیز ارزش غذایی نخود در همان آبی است که پس از خیساندن یا طبخ دور ریخته میشود. اما برای تهیه سویق نخود، ابتدا باید نخود را تمیز و سپس آسیاب کرد و تفت داد. در این فرآیند ضمن حفظ ارزش غذایی، مزایای طبخ مثل آزاد شدن قندها، به آرد اضافه میگردد. این مقایسه در مورد گندم یا سویق گندم و بقیه حبوبات و غلات نیز صادق است
1- رشد و تقویت بدن
به طور مثال برای کودکان در سن رشد و همچنین برای وزنگیری جنین در سهماهه پایانی بارداری، مصرف سویق میتواند بسیار مؤثر باشد و مانع از تولد فرزند معلول میشود و نیز موجب تقویت و حفظ سلامتی بدن مادر و جنین شده که البته میزان استفاده از سویق در این دوران، باید کنترل شود، زیرا مصرف زیاد سویق نیز میتواند باعث اضافه وزن بیش از حد جنین یا مادر شود.
2- استخوان سازی
از دیگر خواص مهم سویق؛ استخوان سازی کودک بوده که برای این منظور بهتر است سویق گندم و جو ترکیب شود که برای این امر بسیار مفید است. این ترکیب برای کودکانی که وزن کمتری دارند باعث چاقی و رویش گوشت در بدنشان میشود.
3- تقویت بنیه نوزاد
همچنین اگر زن و شوهر حدود چهار هفته قبل از بارداری اقدام به مصرف سویق کنند، این کار سبب تولد نوزاد با بنیهای قوی میشود و نیز دادن مقدار کمی (نصف قاشق غذاخوری) از سویق به همراه شیر به نوزاد (بعد از شش ماهگی) مفید بوده و ارزش غذایی بالاتری نسبت به شیر خشک و سرلاک دارد.
4- جبران فقر آهن
مصرف سویق برای زنان باردار و کسانی که دچار فقر آهن و کمبود فولیک اسید بوده ضروریی است.
5- تقویت معده و روده
استفاده از سویق باعث دفع صفرا از بدن و بلغم از معده میشود. همچنین برای رفع ترشی معده، پاکسازی و سالم ماندن روده مخصوصاً روده بزرگ مصرف سویق ضروری است.
6- انرژی زایی
اگر افراد سویق را به همراه خرما، شیر و عسل میل کنند برای تقویت بدن آنها مفید بوده و نیز مصرف این معجون برای کسانی که حین راه رفتن دچار خستگی میشوند مفید است.
7- سرشار از فیبر و انواع ویتامین
متاسفانه امروزه از آنجایی که نانهای مصرفی روزانه فاقد سبوس و ارزش غذایی کافی هستند بنابراین مصرف سویق که همراه با سبوس بوده و حاوی انواع گروه ویتامینهای B و D است توصیه میشود زیرا نقش مؤثری در حفظ سلامتی بدن ایفا میکند و این کمبود را در بدن جبران خواهد کرد.
8- ضد پوکی استخوان
مبتلایان به پوکی استخوان میتوانند سویق جو را به همراه سنجد میل کرده، زیرا سبب تقویت مغز استخوان میشود.
10- تسکین دردهای استخوان
سویق نخود تقویت کننده کمر است و به رفع ضعف کمر و تسکین دردهای استخوان کمک میکند و به همین خاطر درمان خوبی برای دیسک کمر است.
طریقه مصرف:
روزانه دو یا سه نوبت،در هر نوبت سه قاشق چای خوری قبل از غذا میل شود.
می توانید همراه سوپ یا خورشت و انواع غذا میل کنید.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.