موجود

شنبلیله خشک

توضیحات

شنبلیله گیاهی پر خاصیت و سرشاز از عطر و بو می باشد، بومی ایران و هند و رشد داد شده در کنار جویبار ها و رودخانه ها است. از گیاهانی است که در فرهنگ غذایی ما ایرانیان بسیار پر کاربرد است. از این رو علاوه بر مصرف تازه آن، از خشک شده آن نیز استفاده می شود.

شنبلیله که از خواص دارویی بسیار زیادی برخوردار است در فرهنگ غذایی خاور میانه و کشورهای اطراف دریای مدیترانه بسیار شناخته شده است.

خواص شنبلیله خشک:

هر ۱۰۰ گرم شنبلیله خشک ۳۰ کالری دارد. شنبلیله خشک سرشار از آهن، منگنز، مس، منیزیم، فسفر و ویتامین ب۶ است همچنین برگ های خشک این گیاه دارای خواص ضدمیکروبی، آنتی‌اکسیدانی، ضددیابتی، ضدالتهابی و ضدویروسی فراوان است. با این که برگ های آن طعم تلخی دارند اما به دلیل داشتن خواص فراوان در کاهش انسولین، بیماران دیابتی بسیار از آن بهره می برند.

در مطالعات تجربی نیز دیده شده است که مصرف شنبلیله خشک در افزایش شیر مادران کمک شایان توجهی می کند. شنبیلیله خشک میتواند بر آرامش اعصاب و روان بسیار تاثیر گزار باشد و اختلالات دوران قاعدگی را نیز نظم بخشد. از شنبلیله خشک در درمان زخم ها، التهاب و بیماری های دستگاه گوارش نیز بهره می جویند.

از دیگر خواص شنبلیله خشک می توان به رفع کم خونی، درمان بی‌مزگی دهان، پایین آوردن تب،‌ رفع شوره‌ سر، درمان اختلالات گوارشی، سوءهاضمه، بیماری های تنفسی، درمان زخم دهان، گلودرد، دیابت، درمان التهاب، درمان زخم و درمان بی خوابی اشاره کرد.

موارد مصرف شنبلیله:

شنبلیله به عنوان گیاه دارویی (برگهای خشک یا تازه) ، ادویه (دانه) و سبزیجات (برگ تازه ، جوانه ، و میکروگرین) استفاده می شود. اما در ایران شنبلیله به صورت تازه و یا خشک یکی از مواد اصلی معروف ترین غذای ایرانی یعنی قورمه سبزی است. البته در دیگر غذاها مانند اشکنه، کوفته یا اش نیز کاربرد دارد.

روش مصرف شنبلیله خشک:

معمولا شنبلیله خشک را همراه با دیگر سبزی های خشک مخلوط می کنند تا به ترکیب دلخواه برای استفاده در آشپزی برسند. در موردی دیگر می توان در امتهای پخت قرمه سبزی، دو قاشق غذاخوری از این سبزی خشک را تفت داد تا عطر و طعم قویتری از خود آزاد کند و به خورش اضافه کرد.

همچنین می توان برگ های این گیاه خشک را مانند چای دم کرد و به عنوان یک دمنوش از مزایای آن استفاده کرد. قویت دستگاه گوارش، بهبود گرفتگی معده، درمان آرتروز و نقرس، جلوگیری از لخته شدن خون از خواص دمنوش برگ های شنبلیله است.

نکته:

بانوان باردار و شیرده از مصرف خودسرانه شنبلیله خودداری کنند و در صورت تمایل حتما با پزشک مشورت کنند. مصرف شنبلیله خطر و احتمال سقط جنین را در بانوان افزایش می دهد. همچنین مطمئن شوید تا به این گیاه حساسیت ندارید سپس آن را مصرف کنید.

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “شنبلیله خشک”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.