موجود

تلخون خشک

120 تومان g

Product Price

توضیحات

ترخان یا ترخون،تلخون نام علمی گیاهی به نام Atememisia  dracunclus و از خانواده گل آفتاب‌ گردان است. درباره تاریخچه گیاه تلخون باید گفت که اولین بار در مناطق روسیه و سیبری این گیاه کاشت شد. قدمت گیاه ترخان به حدود 500 سال قبل از میلاد مسیح بر می‌گردد. تلخون نوعی سبزی خوراکی است که برخی آن را خشک کرده و مورد استفاده قرار می‌ دهند. ارتفاع گیاه تلخون بین 20 تا 60 سانتی متر و یا بیشتر می‌ باشد.

ترخان دارای برگ‌ های ساده سبز رنگی می‌ باشد. برگ های تلخون قاعده ای است. ساقه تلخون به سه لوب منقسم می‌شود و کاپیتول های این گیاه کوچک و خوشه‌ ای سبز رنگ می‌ باشد. قسمت های مورد استفاده گیاه ترخان برگهای این گیاه به همراه سرشاخه‌ های جوان می‌ باشند. از ترخان برای طعم و مزه دادن به غذاها و خوراکی‌ ها استفاده می‌ شود.

خواص تلخون خشک:

ترتلخون خشک هم مانند بقیه سبزی ها دارای خواص بسیاری است که در ذیل به آنها اشاره می کنیم.

  1. تلخون دارای منابعی همچون آهن، کلسیم و منگنز، پتاسیم و منیزیم به همراه ویتامین A ,C هست.
  2. برای هضم غذا مفید است، برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی موثر است.
  3. استفاده از تلخون تولید صفرا به وسیله کبد را افزایش می دهد. باعث سم زدایی بدن می‌شود.
  4. ضد روماتیسم و اشتهاآور است.
  5. استفاده از تلخون قاعده آور است.
  6. تلخون تقویت کننده اعصاب می باشد.

کاربرد تلخون خشک:

از تلخون به صورت سبزی استفاده‌ می شود. بیشتر کاربرد تلخون خشک شده در پخت و پز می‌باشد و در مصارف پزشکی نیز از تلخون استفاده می شود. خاصیت بی حس کنندگی دارد. با استفاده از تلخون بوی بد بدن و دهان از میان می‌ رود. از تلخون به عنوان نمک در غذاهای استفاده می شود افرادی که فشارخون دارند می‌توانند تلخون مصرف کنند. از تلخون روغن تولید می‌شود.

 

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “تلخون خشک”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.