توضیحات
ترخان یا ترخون،تلخون نام علمی گیاهی به نام Atememisia dracunclus و از خانواده گل آفتاب گردان است. درباره تاریخچه گیاه تلخون باید گفت که اولین بار در مناطق روسیه و سیبری این گیاه کاشت شد. قدمت گیاه ترخان به حدود 500 سال قبل از میلاد مسیح بر میگردد. تلخون نوعی سبزی خوراکی است که برخی آن را خشک کرده و مورد استفاده قرار می دهند. ارتفاع گیاه تلخون بین 20 تا 60 سانتی متر و یا بیشتر می باشد.
ترخان دارای برگ های ساده سبز رنگی می باشد. برگ های تلخون قاعده ای است. ساقه تلخون به سه لوب منقسم میشود و کاپیتول های این گیاه کوچک و خوشه ای سبز رنگ می باشد. قسمت های مورد استفاده گیاه ترخان برگهای این گیاه به همراه سرشاخه های جوان می باشند. از ترخان برای طعم و مزه دادن به غذاها و خوراکی ها استفاده می شود.
خواص تلخون خشک:
ترتلخون خشک هم مانند بقیه سبزی ها دارای خواص بسیاری است که در ذیل به آنها اشاره می کنیم.
- تلخون دارای منابعی همچون آهن، کلسیم و منگنز، پتاسیم و منیزیم به همراه ویتامین A ,C هست.
- برای هضم غذا مفید است، برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی موثر است.
- استفاده از تلخون تولید صفرا به وسیله کبد را افزایش می دهد. باعث سم زدایی بدن میشود.
- ضد روماتیسم و اشتهاآور است.
- استفاده از تلخون قاعده آور است.
- تلخون تقویت کننده اعصاب می باشد.
کاربرد تلخون خشک:
از تلخون به صورت سبزی استفاده می شود. بیشتر کاربرد تلخون خشک شده در پخت و پز میباشد و در مصارف پزشکی نیز از تلخون استفاده می شود. خاصیت بی حس کنندگی دارد. با استفاده از تلخون بوی بد بدن و دهان از میان می رود. از تلخون به عنوان نمک در غذاهای استفاده می شود افرادی که فشارخون دارند میتوانند تلخون مصرف کنند. از تلخون روغن تولید میشود.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.