توضیحات
سویق چیست؟
سویق یک روش طبخ نباتات به خصوص غلات و حبوبات است که کیفیت مواد غذایی را تا بالاترین حد ممکن نگهداری میکند. در این روش آرد ماده غذایی تفت داده میشود. بیان تفاوت بین سویق نخود و آرد نخودچی این برتری را واضحتر نشان میدهد. برای تهیه آرد نخودچی باید ابتدا نخود را چند مرحله خیساند یا پخت و آب آن را تخلیه کرد و سپس آن را تفت داد و آسیاب کرد. در فرآیند پخت با آب، ارزش غذایی ماده جامد در آب تخلیه میشود. این اتفاق در فرآوردههای حیوانی حدود ۵۰ درصد است. به همین دلیل ارزش گوشت و آبگوشت تقریبا با هم برابر است. اما در فرآوردههای گیاهی درصد بالایی از ارزش غذایی در آب مطبوخ تخلیه میشود. از این رو است که در بسیاری از روشهای تجویز دارو از عصاره جوشانده فرآوردههای گیاهی استفاده میشود. در تهیه نخودچی نیز ارزش غذایی نخود در همان آبی است که پس از خیساندن یا طبخ دور ریخته میشود. اما برای تهیه سویق نخود، ابتدا باید نخود را تمیز و سپس آسیاب کرد و تفت داد. در این فرآیند ضمن حفظ ارزش غذایی، مزایای طبخ مثل آزاد شدن قندها، به آرد اضافه میگردد. این مقایسه در مورد گندم یا سویق گندم و بقیه حبوبات و غلات نیز صادق است.
ترکیبات: سویق از ترکیب سویق های جو، گندم، عدس، نخود، برنج سبوسدار ساخته شده است. خواص: تقویت کننده عمومی بدن، تقویت سیستم دفاعی بدن، جلوگیری از پوکی استخوان، تقویت حافظه، جلوگیری و درمان یبوست، سرشار از فیبر، آهن، مس و پتاسیم و بهترین جایگزین فولیک اسید و قرص آهن روش مصرف: بهترین حالت مصرف، استفاده به همراه شیر ولرم می باشد (هر لیوان دو قاشق غذا خوری). یا اینکه در تهیه انواع حلوا، کیک، شیرینی، سوپ، خورشت و … (20 دقیقه قبل از خاموش کردن اجاق گاز) به میزان دلخواه از این محصول استفاده نمایید.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.