توضیحات
خواص و اثرات دارویی هل سفید
هل سفید هم گیاه علفی و چند ساله است. ساقه های زیر زمینی و منشعب دارد. ساقه های زیرزمینی آن ضخیم و طویل است و ساقه هایه هوایی آن بهم پیچیده به ارتفاع حدود تا 3 متر می رسد.
هل سفید هم از تیره زنجبیلهاست. برگهایی ساده ، متناوب و بیضی شکل دارد. گیاهی بوته ایست با گلهای بوته ای کوچک و سفید رنگ که در مرکز گل رنگ بنفش خودنمایی می کند.
میوه هل سفید کپسولی شکل است. بسیار معطر است و محتوی دانه های سخت سیاه مایل به قهوه ای رنگ است. طبیعت هل خیلی گرم و خیلی خشک است.
حاوی پروتئین ، کلسیم اکسالات و سیلیس است و بخش مورد استفاده آن دانه های داخل آن است.
معمولا دانه های داخل هل سفید رو دم می کنند. ادویه معطریست در صنایع غذایی، شیرینی پزی، عطر سازی و معطر کردن بعضی از محصولات دخانیات. مصرف بیشتر از 3 گرم در روز برای بدن مضر است.
خواص درمانی هل سفید:
علاوه بر معطر کردن غذاها هل سفید باعث تقویت معده ، نیرو دهنده ، ضد افسردگی ، بادشکن است.
- بی حوصلگی ناشی از خستگی روزانه را از بین می برد.
- اشتها آور است.
- قلب را تقویت می کند.
- خوشبوکننده دهان است .
- ضد اسپاسم است
- دردهای روماتیسمی را کاهش می دهد
- عادت ماهانه را تنظیم می کند و قاعده آور است.
- ضد میکروب است و سنگ مثانه را خرد می کند.
- صفرابر و خلط آور است.
- زخمهای دهان را التیام می بخشد
- کاهنده تب
- محرک و ضد تهوع است
- برای برونشیت مفید است
- ناراحتیرمعده و روده و کبد را از بین می برد
- مسمومیت و سردرد و دل بهم خوردگی ناشی از سرما خوردگی را از بین می برد.
نحوه مصرف:
معمولاً دانههای داخل هل را به صورت دم کرده استفاده میکنند و به عنوان ادویه و معطر کننده در صنایع غذایی، شیرینیسازی، عطرسازی و معطر کردن بعضی از محصولات دخانیات نیز کاربرد دارند.
تذکر:
مصرف هل بیش از حد مجاز (سه گرم در روز) مضر و سبب بیماریهای رودهای میشود.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.